ACOMPANYAMENT EMOCIONAL

Viure suposa saber adaptar-nos als canvis que comporta cada nou moment i cada nova situació: nous reptes, noves il·lusions, noves etapes vitals, noves oportunitats, però, també, nous problemes, noves dificultats, nous sentiments d’estancament…

Normalment, serem capaços d’afrontar i superar aquestes situacions amb els recursos personals amb què hem viscut fins a aquell moment. Però, a vegades, algunes situacions ens desborden sense acabar d’entendre per què: ens deprimim, ens sentim ansiosos, ens sentim paralitzats pels dubtes i la por, no trobem sentit a res o deixem de gaudir de bons moments… Són senyals que ens indiquen que alguna cosa no acaba de funcionar del tot a la nostra vida, que no acabem de saber-nos adaptar als canvis que demana la vida.

 

 
COM POT AJUDAR EL PSICÒLEG?

Dins nostre, la vida intenta trobar el camí per continuar buscant el benestar i ho expressa a través dels símptomes com:

Ansietat – Depressió – Fòbia – Obsessions – Impulsivitat – Soledat, Aïllament, etc.

Afortunadament, allò que ens fa patir, els símptomes, són els senyals que ens envia el nostre organisme per advertir-nos que necessitem canviar alguna cosa a la nostra vida, (alguna cosa que ens fa sentir tristos, alguna cosa que ens preocupa, que ens espanta, que ens paralitza, etc.). 

El psicòleg pot ajudar-nos a comprendre el sentit d’aquests símptomes, el perquè d’aquests senyals o informació que ens envia la ment. Possiblement, caldrà un punt de vista extern que ens ajudi a contemplar i valorar noves opcions de vida. Potser alguns aprenentatges emocionals que van resultar útils en el seu moment ara ens limiten i en ofeguen, i per aquesta raó sentim la necessitat que alguna cosa millori a la nostra vida.

Dins del marc terapèutic, podrem explorar noves opcions de vida, noves maneres de ser. La mirada del psicòleg acompanya i ajuda a reconèixer aspectes de la nostra personalitat fins ara desconeguts: fortaleses, recursos, saviesa. També ajuda a comprendre el perquè de les dificultats d’alguns canvis i com afrontar-los progressivament. En definitiva, el psicòleg ens ajuda a transformar els símptomes en oportunitats de canvi i nous aprenentatges.el nostre organisme

DURADA i FORMAT DELS TRACTAMENTS

La durada de cada tractament dependrà en gran mesura del tipus de problemàtica a abordar i dels recursos emocionals i mentals de què disposa cada persona. El més important serà no tant voler fixar d’avant-mà i cegament una durada màxima sinó el compromís honest per part del psicòleg de voler assolir els millors resultats possibles en el més termini de temps més breu possible.

La freqüència de les sessions dependrà, també, de cada cas i de les necessitats que exposi cada persona. Sol ser aconsellable començar un tractament amb una freqüència prou continuada i anar espaiant-la progressivament a mesura que el progrés del treball comença a donar els seus fruits.

Les sessions poden ser presencials o online. En cada cas es valoraran els pros i contres de cada opció i les preferències personals, podent arribar a consensuar un format semipresencial que permeti la suficient proximitat i alhora comoditat.